У Дніпрі триває ліквідація стихійних сміттєзвалищ

У Дніпрі триває ліквідація стихійних сміттєзвалищ

У Дніпрі комунальники продовжують ліквідовувати стихійні сміттєзвалища. З початку року по місту прибрали вже 167 смітників. З вихідних триває прибирання звалища в районі вулиці Томської (поблизу Рибальського кар’єру). Цілком закінчити роботи планують до середи.

«Це вже вдруге за рік ліквідовуємо тут сміттєзвалище, яке складається переважно з будівельних відходів, які вивозять сюди несанкціоновано. Прибиральні роботи проводяться в рамках відповідної муніципальної програми. На сьогодні в реєстрі маємо 283 смітники, з яких 167 вже прибрали. Решту, як дозволятимуть погодні умови, - до кінця року», - розповіла під час виїзної пресконференції 21 вересня заступниця директора департаменту екологічної політики ДМР Ірина Козлова.

Представниця мерії нагадала, що Дніпро став одним із першим міст, де сформували реєстр утворених незаконно звалищ і розробили план їхньої ліквідації.

Зі свого боку, представник підрядної організації ТОВ «Екологія-Д» Геннадій Заяць зазначив:

«Під час таких робіт задіяно до шести одиниць техніки і до 30 осіб персоналу залежно від об’єму сміття. Складність прибирання саме цього звалища в тому, що гори сміття заходять у кущі, куди техніка не проїжджає. Тому персоналу доводиться вручну дозбирувати. Загальна протяжність смітника – трохи більше 2 км. За вихідні звідси вивезли вже близько 100 кубічних метрів сміття».

Прибиральник Юрій разом із напарником на цьому смітнику працюють із самого ранку:

«Звалище тут утворюють уздовж проїжджої частини, насипають купи будівельного сміття аж під дерева, кущі. Збираємо сміття з місць, де техніка не може вже проїхати".