Дніпро в сенсі реалізації соціальних ліфтів є дуже показовим містом – пропозиціонер Антон Андрієнко

andriienko3-1024x645

Депутат Дніпровської міської ради Антон Андрієнко взяв участь в онлайн-засіданні ПРОпозиціонери Клубу на тему «Чи існують соціальні ліфти в Україні?»

За останні 5 років у Дніпрі були створені всі умови для кар’єрного розвитку молоді. Насамперед це заслуга місцевої влади, яка доклала зусиль, аби соціальні ліфти в муніципалітеті запрацювали, заявив пропозиціонер:

Міський голова і співзасновник партії «Пропозиція» Борис Філатов започаткував програми роботи з молоддю. Відтак нині щороку у нас відбуваються стажування. І зараз можна констатувати, що в багатьох департаментах міськради і комунальних структур працюють молоді, але досвідчені фахівці, значна частина з яких – вихідці з різних молодіжних рад, які пройшли таке стажування. Якраз зараз департамент молоді запрошує на нього молодих людей студентського віку. Це дозволить, по-перше, побачити, як муніципалітет виглядає зсередини, по-друге, познайомитися із працівниками, з керівниками департаментів. Міському голові також вдалось модернізувати будівлю міської ради, позбавити її радянської атмосфери», – зазначив Антон Андрієнко.  

Окрім того, представник «Пропозиції» вказав на недоцільну, на його думку, реорганізацію освітньої системи підготовки кадрів з державного управління:

У нас була чудова в Україні мережа вищих навчальних закладів НАДУ – Національна академія державного управління, яку цього року повністю розформували і приєднали до інших вузів. Наприклад, наш Дніпровський регіональний інститут приєднали до політехніки, суто технічного вузу. Тобто якщо раніше люди отримували другу освіту, підвищували кваліфікацію в профільному вищому навчальному закладі, то тепер, приміром, я отримаю «прикладний» диплом доктора філософії державного управління. Вважаю, що цим ліквідовано навіть той невеликий кадровий резерв, який формувався для подальшого розвитку держави».