Підгородненський міський голова Андрій Горб: “Час пандемії можна сміливо назвати періодом протверезіння медиків від антинауки”

горщ

Чи змінилася українська медицина після пандемії COVID-19? Безперечно зміни є. Наскільки вони якісні і глибокі? Про це ще зарано говорити і аналізувати, тому що небезпека нових хвиль не зменшилася, а поширення вірусу певний час буде стрімким і безжальним.

Таку думку висловив міський голова Підгороднього, висуванець партії «Пропозиція» Андрій Горб, коментуючи тему боротьби з небезпечною недугою, яку днями обговорювали члени ПРОпозиціонери Клубу. 

Якісні зміни насамперед відбуваються в головах лікарів. На жаль, серед медиків дуже багато тих, хто не керується доказовою медициною, а живиться фейками та вірить в усіляку езотерику і антинаукову маячню. Це стало можливим через низьку якість освіти в країні в останні десятиріччя, вважає пропозиціонер.

Не було б щастя, та нещастя допомогло. Пандемія змусила всіх нас і насамперед лікарів довіряти науці і не сприймати легковажно застереження експертних організацій, таких як ВООЗ. Перші повідомлення про вірус сприймалися багатьма несерйозно. Я особисто чув від однієї завідувачки амбулаторії в березні 2020р, що COVID-19 – це звичайний грип. А істерію навколо нього, мовляв, роздувають спеціально, щоб продати акції певних компаній. Сьогодні тисячі таких завідувачок завзято закликають вакцинуватися і не вірити в міфи про те, що вірусу не існує.

Андрій Горб переконаний: період пандемії можна сміливо назвати періодом протверезіння медиків від антинауки. Тепер якщо вони завдяки пандемії навчаться користуватися тільки науковими розробками, будуть роз’яснювати населенню переваги вакцинації, користуватися перевіреними ліками, а не фуфломіцинами, тоді українська медична система матиме шанс на відродження.

Нагадаємо, міські голови – співзасновники партії «Пропозиція» неодноразово закликали українців вакцинуватися, власним прикладом закликали їх робити щеплення і навіть вдавалися до адміністративних заходів з метою захистити життя і здоров’я жителів власних громад.