Україні потрібна не лише територіальна децентралізація, а й економічна – Миколаївський міський голова, пропозиціонер Олександр Сєнкевич

senkevych_konferenc-1024x683

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що Україні  сьогодні потрібна загальнонаціональна стратегія економічного розвитку. Таку думку співзасновник партії «Пропозиція» висловив під час Конференції з демократичного врядування 2021, повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії.

Потрібно чітко визначити спеціалізацію кожної області України і дати можливість нею заробляти. До прикладу, Маріуполь, Миколаїв, Херсон, Южне та Одеса – це портові міста. Значить, вони мають заробляти на такій спеціалізації і отримувати певні дивіденди. Це саме ті кошти, які можна спрямувати на ремонт доріг, купівлю комунального громадського транспорту, будівництво сімейних амбулаторій тощо”, - сказав Олександр Сєнкевич.

Раніше він заявляв, що на рівні партії «Пропозиція» ініціює розробку законопроекту, який би передбачав, що половину всіх зборів, які акумулює Адміністрація морських портів України, вона б передавала не в центральний бюджет, а в бюджети портових міст. Йдеться про 2,1 млрд гривень. І 50% цієї суми доцільно було б розподілити між Маріуполем, Миколаєвом, Чорноморськом, Херсоном, Одесою, Южним і іншими містами, які ці податки збирають.

Це було б справедливо і тоді ми б говорили про справжню, а не ілюзорну децентралізацію», - впевнений пропозиціонер.

Конференція з демократичного врядування – це платформа для обговорення важливих питань місцевого самоврядування та обміну кращими практиками демократичного управління у містах між представниками влад з усієї України, Парламентом, Урядом, Офісом президента України, галузевими експертами, донорською спільнотою та бізнес-середовища.